D11-670

D11-670

D11 на Волво Пента е серия компактни, мощни двигатели с нова и подобрена основна конструкция. Този редови 6-цилиндров двигател е снабден с множество технически подобрения.

Благодарение на повишената мощност и въртящ момент тази нова серия двигатели е с отлични показатели. Представянето на двигателя е подобрено благодарение също на впечатляващото им отношение мощност към тегло. Отговаряйки на изискванията по US EBA Tier 3 стандарти, въздействието му върху околната среда също е намалено.

D11 на Волво Пента е естественият избор за яхти с открит мостик и спортни лодки между 45 и 55 фута. Тези лодки тежат около 20 тона, което поставя високи изисквания върху въртящия момент на двигателя, за да изведе лодката на глисаж.

Високия въртящ момент в ниските обороти осигурява бързо излизане на глисаж. Това е важно за безопасността, разхода на гориво и комфорта. С ново ефективно турбо и въздушен филтър с подобрено шумозаглушаване, шума е намален значително. В същото време укрепения дизайн минимизира вибрациите.

Технически данни
Двигател D11B1-A MP
Работен процес 4-stroke
Конфигурация на цилиндрите 6
Диаметър (mm) 123
Ход (mm) 152
Compression ratio 16.5:1
Обем (litres) 10.84
Мощност (конски сили) 670
Максимални обороти (rpm) 2500
Информация за продукта: