VOLVO PENTA CENTER - СЕНИ ЕООД

НачалоНачалоПубликацииVolvo Penta представи новите 8 и 13 литрови двигатели, сертифицирани и отговарящи на изискванията за вредни емисси EU Stage 5

Новини

Volvo Penta представи новите 8 и 13 литрови двигатели, сертифицирани и отговарящи на изискванията за вредни емисси EU Stage 5

Volvo Penta усъвършенства двигателите D8 и D13, за да отговори на новите строги разпоредби за вредни емисии, въведени за плавателни съдове по вътрешните водни пътища в Европейския съюз.

Volvo Penta ще доставя  двигатели от сериите D8 и D13, които покриват стандартите, използвайки вече доказаната SCR система за отработване на изгорелите газове.

Volvo Penta D8 MH 154-296 kW, D8 MG 239&275 kW, D13 MH 294 kW и D13 MG 296kW ще бъдат сертифицирани за EU Stage V, за вътрешни водни пътища. D13 ще започне да се доставя от началото на 2021г., а обновения D8 ще го последва в средата на 2021 г. Всички могат да бъдат доставени с основните сертификати на класификационните организации.

Доказана концепция за тежките морски приложения

Volvo Penta SCR системате е с доказан успех при двигателите IMO Tier III. От 2018г. системата на Volvo Penta SCR успешно се прилага и в широка гама от морските професионални двигатели.

Volvo Penta SCR е адаптирана за взискателните тежки морски условия и продължително тествано в съоръженията на Volvo Penta, както и в различни търговски приложения за общо 65 000 часа. Системата е изградена, за да се справи с горива в високо съдържание на сяра, 1000 ppm и поддържа високо обратно налягане, като същевременно поддържа ефективността, надежността и управляемостта на двигателя.

“Volvo Penta е посветен на устойчивото бъдеще за нашата индустрия и планетата. В резултат на това се ангажираме да покрием най-трудните и предизвикателни правила за вредни емисии“, – Thomas Lantz – Product Planning Manager / Marine Commercial Dept. „Новите D8 и D13 EU Stage V двигатели, предназначение за вътрешните водни пътища, ще поддържат широк спектър от приложения от баржи до туристически кораби – като помагат на нашите клиенти и партьори да се придвижват напред с нас“.

 

Лесна инсталация, експлоатация и поддръжка

Volvo Penta SCR предлага цялостен системен подход, с удобна единична точка за контакт и източник на поддръжка след закупуване. Устройствата имат множество изходи, които правят инсталацията гъвкава, особено полезна при подмяна на стар двигател с нов, където ефективното използване на пространството в машинното отделение е основен приоритет.

Дизайнът на SCR устройството е „една кутия“ и смесването на UREA се извършва вътре в ауспуха. SCR пакета също така води до по-тиха работа на двигателя, като нивата на шума са намалени с 35 dBA.

Операторите могат да се възползват и от напълно интегрираната електронна система за управление на плавателните съдове. Това позволява цялото наблюдение и контрол да бъде извършвано от MCC дисплея (Marine Commercial Control). Всичко е оптимизирано, лесно за инсталация, експлоатация, поддръжка и сервиз.

“Volvo Penta е отдаден на разработването на морски продукти, които покриват всички стандарти за намаляване на вредните емисии“, обяснява Томас. “Като компания ние сме използвали доказаното наследство на продуктите на Volvo Penta за разработване на морски продукти EU Stage V за вътрешните водни пътища. Направихме го, за да подкрепяме нашите клиенти и да направим нашите продукти устойчиви за в бъдеще – като например морските генератори“.