VOLVO PENTA CENTER - СЕНИ ЕООД

НачалоНачалоПубликацииРазширена продуктова гама морски професионални двигатели

Новини

Разширена продуктова гама морски професионални двигатели

За пръв път Volvo Penta покани световната морска професионална аудитория на живо с онлайн излъчване, за да представи нови продукти. Устойчивост като движещ фактор, представените двигатели са много по-икономични, с нива на вредни емисии надхвърлящи изискванията и по-голяма свързаност с плавателния съд, чрез приложението Easy Connect. Тук ще обобщим какво да очаквате от нашите иновации.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Визията на Volvo Penta e да стане световен лидер в решенията за устойчива енергия. На 18-ти ноември направихме още една крачка към постигането на тази цел – въвеждането на широка гама продукти и услуги, насочени към предоставянето на нови ползи за морския професиоален пазар. Новите продукти бяха представени на клиенти, дилъри, партньори на живо онлайн излъчване.

В допълнение към вече съществуващите морски двигатели, Volvo Penta представи най-новите и икономични двигатели. Сред тях е и новия D16 IMO Tier III, както и D8 и D13, които отговарят на изискванията за морски емисии на Европейския съюз от етап V, за вътрешни водни пътища. Това е част от инвестициите на Volvo Penta за значително намаляване на вредните емисии.

Подобрените двигатели D16 предлагат ниски вредни емисии,повишена мощност и стабилност при продължителен режим на работа

Паралелно с работата по новите технологии за намаляване вредните емисии, Volvo Penta представи изцяло нова гама двигатели D16, с нови функции и предимства, който се предлага и като генератор, и в съответствие с IMO Tier III.

Модернизираният шестцилиндров D16 предлага мощност от 850 к.с. за rating 2 / Heavy Duty operations / и 750 к.с. за rating 1 / Continuous Duty operations /. Високият въртящ момент при ниски обороти осигурява лесно маневриране и бързо ускорение. Увеличаването на въртящия момент позволява висок капацитет на натоварване. От икономическа гледна точка, Volvo Penta успя да съчетае допълнителната мощност и високия въртящ момент с подобрена икономия на гориво, което конкретно зависи от избраната конфигурация и приложение. D16 е глобален двигател – освен IMO III, той е наличен и във версии отговарящи на стандартите на US EPA Tier III и China 2.

„Над 140 000 двигатели D16 вече са произведени за широката гама приложения в рамките на компаниите във Volvo Group“, казва Henrik Strid Design, инженер във Volvo Penta. „ В камионите, както и в строителната техника, много от двигателите вече работят и при клиентите на Volvo Penta. Този огромен опит, разбира се, е голямо предимство в развитието на новото поколение D16 – адаптиран и оптимизиран за тежката морска среда“.

По-здрава гама D13

Volvo Penta обяви, че през Юни 2021 г. ще представи четири двигателя D13 с повишена производителност и издръжливост, и с по-ниски разходи за поддръжка. „По-здравия базов двигател и вътрешни системи означават, че са по-трайни, като предоставят увеличение на индивидуалните си показатели“ – Björn Rönnvall, продуктов мениджър за 8-13 л. морски професионални двигатели Volvo Penta. Всички типове двигатели от тази серия вече са сертифицирани.

Останете свързани

Собствениците на професионалните двигатели вече могат да получават достъп до технологиита на Volvo Penta с една лесна стъпка – чрез приложението Easy Connect. „Приложението Easy Connect е стъпка напред към целта ни да опростим работата и бизнеса на нашите клиенти“ – Maria Andreasson, експерт продукти Volvo Penta.

Това усъвършенствано приложение предлага повишена способност за обслужване, поддръжка и производителност. Easy Connect превръща smart устройството в преносимо табло с данни, които могат да бъдат достъпни от множество устройства чрез облак – използвана от оператори, собственици и дилъри.

„Важните неща за нас са да продължим да доставяме и да се представяме с най-доброто от съвременните решения за задвижване на всички клиентски сегменти. В тясно сътрудничество с клиентите и партньорите ние непрекъснато подобряваме предлагането към Marine Commercial сегмента. Като същевременно продължаваме пътя си към по-голяма устойчивост на продуктите“ – Peter Granqvist, Chief Technology Officer , Volvo Penta AB.