VOLVO PENTA CENTER - СЕНИ ЕООД

НачалоНачалоПубликацииНовата система за динамично позициониране позволява на корабособствениците да поемат пълен контрол във всеки един момент.

Новини

Новата система за динамично позициониране позволява на корабособствениците да поемат пълен контрол във всеки един момент.

Новата система за динамично позициониране позволява на корабособствениците да поемат пълен контрол във всеки един момент.

 

Volvo Penta усъвършенства своята система за динамично позициониране като прибави функционалността за репозициониране, така екипажът ще е в състояние да извършва леки изменения в позицията на лодката само с едно леко преместване на джойстика.

Тази новост е последния придатък на системата за динамично позициониране, въведена през 2009г. като част от IPS (Inboard Performance System). Тя автоматично поддържа курса и позицията на лодката  и ги запазва  в много тесни граници дори при силни течения, ветровити условия, подготовка за заставане на кей, зареждане с гориво или изчакване за преминаване през тесни места.

Нововъведението позволява на лодката да се премества 3 метра с всяко докосване на джойстика. Функцията е усъвършенствана да спомага поддържането на позицията в неспокойни води и да осигурява по-прецизно движение при дейности като риболов, изследване на морското дъно или разминаване в тесни места.

„Репозиционирането е технологичен напредък на DPS и е в следствие от клиентското търсене на възможностите за  подобряване контрола при насочването и промяна позицията на лодката, докато е в режим DPS“, казва Андерс Торин, мениджър по електронно планиране във Volvo Penta. „Това е добра опция, когато вие искате да останете на едно място, но сте изправени пред морски течения и вълни, или за активности като подготовка за заставане на кей, зареждане с гориво или преминаване под мост. И това ще бъде невероятна полза за клиенти, които обичат да се наслаждават на риболова или изследването на подводните рифове в детайли.“

„Стабилизирането на лодката на едно място е почти невъзможно да се направи ръчно, но с новата функция на репозициониране, корабособствениците могат да управляват предизвикателните условия на водата с пълна точност“, каза Торин . “Това е чудесен инструмент и много добър аспект към нашата философия „Easy boating”за лесно управление на лодката.