VOLVO PENTA CENTER - СЕНИ ЕООД

НачалоНачалоПубликацииМощно партньорство: Volvo Penta и ZEM се обединяват, за да стимулират електрификацията на морето

Новини

Мощно партньорство: Volvo Penta и ZEM се обединяват, за да стимулират електрификацията на морето

Миналата седмица направихме вълнуващо съобщение за разширяване на нашите възможности за електромобилност, опит и асортимент чрез придобиването на норвежката компания ZEM AS. Тук споделям някои разсъждения относно това защо това е важен ход напред за Volvo Penta в нашето морско пътешествие по електромобилност.

Като начало, наистина устойчивите транспортни и енергийни решения са абсолютно сигурна трансформация в нашата индустрия. Въпросът не е дали, а кога и колкото по-скоро, толкова по-добре, предвид спешността на климатичната ситуация. За да се трансформира обаче, морската индустрия трябва да преодолее значително | предизвикателство. Нуждите на морските решения за електромобилност се различават от тези, които се намират на и извън пътя.

Въпреки че до известна степен нуждите на основната технология са сходни, случаите на използване, инженерингът на приложения и оптимизацията, необходима за уникалните изисквания, движат уникални решения. Да не говорим за инфраструктурните предизвикателства в морето. Това са неща, които просто трябва да разрешим и с добавения времеви натиск тясното сътрудничество, партньорства и придобивания са от съществено значение.

Придобиването на норвежки доставчик на морски акумулатори и електрически задвижвания ZEM AS е важна стъпка за Volvo Penta в пътуването към устойчиви решения и амбициите ни да се превърнем в компания с нулеви емисии – в съответствие с последните ангажименти на Volvo Group към Science Based Target initiative (SBTi).

Като компании, както Volvo Penta, така и ZEM имат набор от знания, опит и опит. Volvo Penta ще подкрепи растежа на ZEM чрез създадената ни мрежа, докато опитът на ZEM в областта на електромобилността ще ни помогне да ускорим проектите за развитие в тази област. Заедно ще разширим и ускорим обхвата и възможностите на Volvo Penta в морската електромобилност.
Перфектното прилягане.
Силните вътрешни изследвания и разработки, както и отличните споделени знания от развитието на Volvo Group в продължение на много години, означават, че електрификацията не е нова тема за нас във Volvo Penta.

За да разработите реални решения, вие също трябва да анализирате нуждите на различни морски приложения – следователно тенденцията за електрификация води до по-специален подход към развитието на системата. И накрая, решенията трябва да бъдат сертифицирани и оптимизирани за морска употреба. ZEM има задълбочена компетентност като пионер и е доказал успех в извеждането на морската електрификация на пазара. Трябва да кажа, че бях впечатлен, когато – като част от процеса на придобиване – преминахме през списъка на доставките, които ZEM вече беше направил, и броя часове, които тези кораби вече имаха на пазара. Това се превърна в една от основните причини да предприемем тази стъпка, за да придобием ZEM. Наистина се оказа идеалното напасване в перфектния момент.

Очи на хоризонта. Нашата дългосрочна стратегия е да се превърнем в сериен доставчик, предоставяйки напълно интегриран системен подход, както правим с днешната технология за използване в морето. Процесът за постигане на тази цел обаче ще бъде различен в сравнение с днешния подход. Това изисква нов начин на работа, където сътрудничеството и поетапният подход са ключови. Volvo Penta има интегриран кормилен механизъм за подпомагане, пълен системен подход, съчетан със силна сервизна мрежа. Като добавим компетентността и силата на ZEM AS в електрификацията, ние ще доставим уникални електрически решения за морската индустрия. Това е вълнуващо време за обединяване на усилията. Заедно сме на учебно пътешествие.

Бордовата технология не е единственият фактор за бързото развитие на морската електромобилност. Необходима е държавна подкрепа и промени в политиката, както и инфраструктурни промени. От политическа гледна точка морският сектор не е толкова зрял, колкото на сушата и има възможност за вземащите решения да ускорят този процес, така че заедно компаниите и обществото да могат да направят тази трансформация възможно най-бързо и ефективно.

Казаха ми, че преди много години, когато по-големите инициативи за електромобилност току-що бяха започнали да се ускоряват, един уважаван топ ръководител на Volvo Group е казал: „Ние сме част от проблема, но сме и част от решението.“ Трябва да кажа, че тези думи са по-валидни от всякога. Сега Volvo Penta разшири „иновационната екосистема“ за електромобилност с още един силен инструмент в инструментариума чрез придобиването на ZEM, което ни позволява да се превърнем в ключова част от решението по-бързо и по-въздействащо.

„Да се ​​каже, че е вълнуващо време, би било подценяване. Събуждам се всяка сутрин с наистина силно усещане за безкрайни възможности да направя истинска промяна!“