Новини

Ветроходната мечта на Инес Гонзалес

Ветроходната мечта на Инес Гонзалес

Много хора мечтаят да плават около света. Инес Гонзалес е само на 13г. и вече има поставена цел- да ветроходства по света. Обиколката на Volvo Ocean Race с престой в Хонг Конг предостави уникалната възможност на Инес да се включи в отбора Mapfre. Малко преди междинната спирка, Инес написа към организаторите, следното:

„Имам огромна страст към океана. Всъщност, аз прекарвам най-много време в него и го наричам свой дом. Предприех това пътуване, за да прекарам един летен следобед в Испания. След което, малко по-късно се записах в класа по ветроходство в Хонг Конг и сега съм част от отбора Shark от Royal Hong Kong Yacht club. Треньорите са феноменални и аз станах моряк на седмицата.“

Капитан Хаби Фернандез и неговият отбор Mapfre определено се грижиха за своята специална гостенка, която имаше редкия шанс да се запознае с принадлежностите на екипажа и да вземе участие в краткия курс.

„Това е огромна мечта, която се сбъдва“, казва Инес с блясък в очите.

Тя също така имаше възможността да обсъди и своята втора страст свързана с океана. Инес иска да окаже влияние върху спасяването му.

„ В момента участвам в почистването на океана по програма от училище, но аз наистина искам да направя повече.“

Пълна с чар, Инес веднага стана любимка на отбора. Но не бива да се учудвате, ако след няколко години тя се върне за да се състезава срещу тях.