Новини

Новите D4 и D6 пакети

Новите D4 и D6 пакети

След продадени повече от 100 000 бройки от 2003 г. насам , Volvo Penta, представи ново поколение двигателни пакети D4 и D6 , които осигуряват повече мощност, въртящ момент и надеждност- от кормилото до витлото. След като прекара години в усъвършенстване и разработване на доказаната платформа , пълната система D4 и D6 предлага нови вълнуващи функции от 150-480 конски сили. Всичко това , за да ви предложим най-доброто плавателно преживяване.

 

Напълно нов Upgrade

Тази нова генерация двигателни пакети се предлагат за Volvo Penta IPS, Inboard Shaft и Aquamatic sterndrive. Всеки пакет е проектиран да работи като цялостна, перфектно съчетана система. Направените подобрения включват преработени двигатели D4 и D6, доставящи повече мощност и въртящ момент гарантиращи най-високите нова на надеждност. Модернизираният OPS и DPI Aquamatic sterndrive също носят повишен комфорт и маневреност, по-просто обслужване и поддръжка. Също така предоставят разширени възможности за обслужване и увеличена интеграция в цялата лодка , благодарение на модернизираната система за електронен контрол за плавателните съдове EVC

 

Уникален въртящ момент

Уникалният въртящ момент на нашите двигатели D4 и D6 дава на вашата лодка способността да ускорява по-бързо и да поддържа скорост при всякакви морски условия. Максималната мощност се предава на витлата и във водата през целия диапазон на оборотите.

 

 

История ,още при създаването

Подкрепен от нас 100 години опит в плаването, първото поколение двигатели D4 и D6 слиза от производствената линия в шведския град Вара през 2003г. Тези двигатели са още един пример за новаторско инженерство, произлязло от нашето уникално морско наследство. Оттогава в целия свят са доказано използвани 100 000 двигатели D4 и D, разработени единствено за морски цели и с въртящия момент за нашата търговска марка.

Volvo Penta IPS

Пакетът за задвижване на Volvo Penta IPS осигурява повишени нива на точност, маневреност, комфорт и ефективност на борда в сравнение с традиционната инсталация на вътрешния вал. След 14 години производство и 25 000 броя двигатели перфектно съвпадащи IPS устройства преминаха през голям ъпдейт ,включващ:

*нова стомана за лагери и зъбни колела на валовете

*нови уплътнения с дълъг живот

*опростена смяна на маслото от вътрешността на лодката

*подобрена система за филтриране на масло за удължаване на интервалите за смяна на маслото;

 

Всичко това , за да се увеличи надеждността, да се намали поддръжката и да се намалят разходите за поддръжка и за по-дълга експлоатация.

 

 

DIESEL AQUAMATIC STERNDRIVE

DPI устройството се отличава с безшумно и безпроблемно превключване. Има режим на ниска скорост като стандарт , намалявайки скоростта на лодката на празен ход с 50%. Steer-by wire вече е стандарт за всички DPI инсталации. Тези подобрени функции предлагат новости във функциите на джойстика ,но също така позволяват DPS – ексклузивно предлагани за Volvo Penta IPS.

 

Доказано, Точно, Съвършено

Направихме значителни инвестиции както в ресурси , така и в оборудване включително повече от 300 000 инженерни часа, 40 000 часа тестови изпитания в платформи и лодки , както и подобрения в технологията на двигателя и производствената линия. Всичко е в детайлите. Осигуряването на прецизност и издръжливост във всяка предавка, вал, лагер , винт и гайка беше необходимост.