Новини

Двигатели за яхти

Двигатели за яхти

Volvo Penta е утвърдена  марка в яхтената индустрия и най-големият световен доставчик на дизелови двигатели за моторни и ветроходни лодки.

 

Нашите усъвършенствани продукти и технологии са разработени с един основен принцип – разходката с лодка да е толкова лесно, колкото е възможно. Ние го наричаме Easy Boating.

 

За яхти, катери и малки кораби Volvo Penta произвежда дизелови двигатели с мощност от 13 до 1000 конски сили. Те са в три варианта:

– с реверсивна муфа;

– валолиния и винт;

– с извънбордов движител, т.нар Z- колона или с IPS ( Inboard Performance System) , задвижване при което движителят е разположен на дъното на плавателния съд и торпедото му е обърнато напред, така винтовете работят в по-плътна среда, което при равни други условия изисква двигател с по-малка мощност. Това води до намаляване на теглото, разходът за гориво, респективно намаляване на експлоатационните разходи. Друго голямо предимство на IPS инсталацията е изключителната маневреност, която осигурява на плавателния съд едновременно движение на борд и завъртане на място. Възможен е монтаж до четири IPS инсталации на една лодка.

e-Key Volvo Penta

Цялостната електрическа система на лодката е контролирана от един ключ, без значение от броя на двигателити, като сигналът обхваща до 100 метра.

Volvo Penta Easy Connect MC

Volvo Penta Easy Connect for Marine Commercial