Новини

Volvo Penta IPS отличната концепция за новак в яхтинга

Volvo Penta IPS отличната концепция за новак в яхтинга

Джак и Тами Фейнтъч, живеят на няколко крачки от водата, това им помага да осъществят своята ветроходна мечта. Тяхната яхта Азиму се превръща във втория им дом.

В работата си като гастроентеролог, Джак Фентъч се е посветил на своята кариера за да помага на хора, които минават през своите тежки съдби. Вече пенсиониран, той прекарва повечето от времето си заедно със своята съпруга Тами, четирите си деца и техните съпрузи.

„Щастливи сме, че бяхме „ухапани от тази буболечка““, сравнява по този начин своята лодка Джак и описва решението за закупуването ѝ, като наистина подобряващо живота им. „Имаме лукс, който се намира в задния ни двор и е много лесно да решим да излезем на вода по всяко време“, казва той.

„Да бъдеш собственик на лодка в един по-късен етап от живота си понякога е предизвикателство, но и с някои предимства. Като например да притежаваш търпението, което си нямал докато си бил млад“, вярва Тами. Джак е съгласен, че лодката е осигурила много успокояващ ефект както върху самия него, така и върху неговата съпруга.

„Това е единственото място, където аз лично не усещам нужда да бързам за никъде. Да бъда сред водата е много релаксиращо за мен“, казва Джак. Според него, ако си новак във ветроходството, използването на IPS системата на Volvo Penta носи безценни предимства. В много тесни участъци, тя му осигурява чудесна маневреност и увереност.

„Това е голямо удобство за мен като нетехническо лице. Чрез IPS системата, аз се научих се да карам лодката си“, казва той.

Тъй като семейството му се увеличава, мечта за неговите деца остава един ден да придобият по-голяма яхта, но без смяна на отличната концепция IPS.

“За моя комфорт, тази система е незаменима и е моят барометър за това какво да очаквам от характеристиките на лодката“, казва Джак

Някои от многото предимства, които притежават лодките с инсталирани IPS са:

  • 20% по-висока скорост

  • 30% намаляване на консумацията на гориво

  • 30% по-малко въглеродни емисии

  • 50% по-ниски нива на шума

 

Гледай видео