Новини

Система за промиване и неутрализиране на соли

Система за промиване и неутрализиране на соли

 

Морските двигатели са постоянно изложени на неблагоприятното въздействие на солената вода и корозията, както външно, така и вътре в охлаждащите пространства на самия двигател, особено когато лодката стои неизползвана във водата.

С инсталацията и употребата на Neutra-Salt Engine Flushing System лесно и ефективно ще се преборите с вътрешната корозия и ще удължите живота на Вашият двигател.

Neutra-Salt Engine Flushing System (система за промиване и неутрализиране на солите) е подходяща за всички видове морски бордови двигатели и двигатели с извънбордов движител (Z-колона), на които помпа морска вода е монтирана към двигателя. Системата е проектирана, както за двигатели с двуконтурно водно охлаждане, така и за двигатели, охлаждани директно с морска вода, като се използва помпа морска вода на двигателя.

Предимството на Neutra-Salt Engine Flushing System:

  • Дава възможност за промиване на двигателя, докато лодката е на вода. Без необходимост от вдигане на брега или свързване към източник на сладка вода.

  • Помага за защита на двигателя от повреди, причинени от солената морска вода, като корозия на металните елементи, прегряване на двигателя и др.

  • Защитава от корозия, като премахва солните отлагания, добавя присадки, защитаващи от корозия всички метални повърхности, включително охладителите, корпус на термостата*, циркулационна помпа* и помпа морска вода.

  • Изключително лесен монтаж и употреба.

* При двигатели с директно охлаждане

Комплектът включва: 0.95л. концентрат Neutra-Salt, 2.85л. резервоар с монтажна скоба, 8-футов (≈ 245см.) маркуч, „Т”-обр. фитинг за подаване на концентрата Neutra-Salt в охлаждащата система, скоби за маркучите, включвател за промиване, кабели с предпазител, електромагнитен клапан.